Vaskeanvisning

Alle våre klær er testet og merket med anbefalt vaskeanvisning, med symbolforklaringer og temperaturvalg. Følger du anvisningen vil klærne holde seg lengre. Tøm alltid alle lommer og lukk glidelåser før vask.

VASKEMIDDEL

Følg nøye doseringsanvisningen på vaskemiddelemballasjen. Unngå vaskemiddel som inneholder blekemiddel (f.eks. perborater, percarbonat og natriumhypoklorit) til fargede klær. Til hvite/lyse arbeidsklær brukes vaskemiddel for hvitt tøy. Velg alltid vaskemiddel som kan brukes for temperaturen som står på vaskeanvisningen.


FORVASK

Til veldig skitne klær skal man bruke like mye vaskemiddel til forvasken som til hovedvasken. Forvask brukes kun til svært skitne klær. Bløtlegg ikke – vaskemiddel som blir liggende uoppløst kan forårsake fargeskader.


HOVEDVASK

Sorter alltid først etter vasketemperatur og farge. Bland aldri lyse og mørke klær. Hvite klær skal aldri vaskes sammen med fargede klær. Merking «vaskes separat» betyr at farge kan smitte av på andre klær.


TØRKING

I de fleste tilfeller er det best å henge opp klærne. Rist tøyet godt, dra ut rynker og sømmer og heng det opp. Forede vinterklær tørker best med innsiden ut. Dersom arbeidsklærne blir tørket i tørketrommel, er det viktig at temperaturen ikke er for høy og at klærne ikke overtørkes. Ved overtørking vil det oppstå større krymping og slitasje. Dette gjelder alle stoffkvaliteter.


OBS! For arbeidsklær med sterke farger og refleks (særlig EN ISO 20471/EN 471 synlighet), anbefaler vi at klærne vrenges før vask. Det vil gi lengre levetid på farger og refleks. Skyllemiddel skal ikke brukes på plagg med tapede sømmer eller plagg med pustende egenskaper.